Anti Stress Programma

Gerichte aandacht op je doel – alsof het er al is- werkt helend.

Margaretha

Het Anti Stress Programma

Wanneer je stress als ongezonde druk ervaart. Onderaan deze pagina kan je alvast een gratis eboek met meer uitleg aanvragen over het onstaan van stress en meer.

Stress is ziekmaker nummer één in deze wereld. Dat is het uitgangsprincipe van de werkwijze tijdens het Anti Stress Programma. Omdat stress ziekmaker nummer één is hebben Hans van de Praktijk voor Hypnotherapie Twente en ik, Margreet de handen ineengeslagen en een heel bijzonder programma ontwikkeld dat je in vier weken helpt je stress los te laten en stressvrij te leven. Dit programma bestaat uit vier sessies met vier verschillende geleide meditaties die je thuis één keer per dag (een half uur) in kunt plannen. Deze geleide meditaties zijn heel prettig en ontspannend.

Eén keer per week is er een begeleidingsconsult in praktijk Terra Mater met advies en een persoonlijke sessie. Dit duurt ongeveer een uur. De voortgang wordt gemeten, zodat je kunt zien wat de vorderingen zijn.

Het voordeel is dat je zelfstandig de methode kunt gebruiken als er een probleem optreedt. Door middel van de meditaties en de aanvullende coaching ga je voorbij aan je kritische mind, aan je babbelbox oftewel je ego, die ons graag in de weg wil zitten. Dit is voor een deel de taak van ego.

De geleide meditaties zorgen ervoor dat je in een heel diepe ontspanning komt en door de ontspanning werk je aan wat je dwars zit, aan wat je wilt veranderen, waar je mee zit. Je zal verbaasd staan over de diepe en snelle werking.

Hoe vaker je deze meditaties doet Hoe beter ze werken Hoe opgeruimder je wordt en Hoe sneller je bij je Authentieke Zijn komt. Je creëert meer of betere ruimte in jezelf en om je heen. In de eerste plaats is de ruimte In jouzelf en Voor jouzelf van belang. Pas daarna, wanneer je basis stevig is, kan je met gemak ruimte aan de ander geven. Geven zonder dat het je leegzuigt, zonder dat de ander te veel invloed op jou heeft, zonder dat je, zoals je gewend was, maar meegeeft, toegeeft, omdat het je – dacht je- beschermde.

Je komt steeds meer bij je eigenlijke Zijn, bij diegene die je werkelijk bent, los van de aannames en beperkende gedachten van jezelf of van een andere ander. Na dit programma van Stress Release ‘stress vrij leven en gezond blijven,’ heb je geleerd te doen wat goed is voor jou. Leven vanuit jouw eigen kern met voldoende energie. De wolken en de zee geven mij altijd een gevoel van Vrijheid en Ruimte, ontspanning.