Oorkaarsen

Tijdens de behandeling met de oorkaarsen lig je gekleed op tafel met een handdoek of deken over je heen zodat jij je comfortabel voelt.

Oorkaarsen werden reeds gebruikt door de Hopi, de oudste Pueblo, een Indianenstam.

Oorkaars behandeling is toe te passen bij:

  • Verstopte oren,(losmaken van oorsmeer om vaak uitspuiten te voorkomen.)
  • Te sterke oorsmeer productie.
  • Verkoudheid en andere vaak terugkerende keel-,neus-,en oorklachten mn.bij kinderen.
  • Hoofdpijn, migraines.
  • Gevoel van druk in het hoofd.
  • Stress en spanningen, hyperactiviteit, nervositeit.
  • Slapeloosheid.
  • Oorsuizen.
  • Als ondersteuning bij voorhoofdsholte-,en bijholte ontsteking

Een oorkaars is hol en is gemaakt van katoenen linnen, gedrenkt in 100% natuurlijke bijenwas, waarin diverse kruiden zijn vermengd. Waardoor de genezende kracht versterkt wordt. ( onderin zit een filter die belet dat verbrandingsresten en was in het oor druppelt. ) Deze behandeling wordt liggend op de massage tafel gegeven.

Eerst krijg je een oor massage. Je ligt op je zij, het gebied rondom je oor wordt afgedekt. De kaars wordt in je oor geplaatst en aangestoken terwijl de kaars steeds vastgehouden wordt. De bijenwas werkt verzachtend op het hele oor gebied. Je ervaart een zacht knisperend geluid en een weldadige warmte. Dit geeft een ontspannend gevoel. Bovendien wordt door de vrij gekomen warmte de doorbloeding verhoogd, activeert het immuun specifiek afweersysteem en verbetert de ontslakkende werking van de lymfevaten.

Bovendien activeert het gebruik van oorkaarsen de vele acupunctuurpunten die in de gehoorgang liggen en normaal onbereikbaar zijn.

De damp van de verbrande kruiden passeert het trommelvlies, bereikt het middenoor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis, het orgaan van Corbi, de Eustachiusbuis, de mond,-keel neus en bijholten.

Beide oren worden behandeld.

Optimale werking

Door de massage van het oor en de rustpauze van 15 minuten na de behandeling ontstaat een optimale werking en voel je je heel ontspannen. Je zal merken dat het je slaap bevorderd. Een tweede behandeling kan reeds na twee dagen gegeven worden. In acute situaties de dag erop. Als gewone onderhoudsbeurt wordt aangeraden om de 1 á 2 maanden oorkaarsen te laten plaatsen.

Preventie

De beste periode voor een preventieve behandeling zijn het voorjaar en het najaar. Geen behandeling kan plaatsvinden bij oor beschadiging, implantaat, acute oorontsteking, bij huidaandoeningen van oor en of gehoorgang. Hebt u chronische klachten raadpleeg dan eerst uw arts.

Het zacht knisperen gelijk het geluid van de openhaard

Nooit geweten dat het met deze oorkaars zó weldadig kan zijn

Daarna slaap ik als een Roos