Bescherm jezelf

  • Ken je het gevoel terwijl je op bezoek bent of bent geweest, dat je ineens heel moe bent?
  • Ken je het dat je ineens hoofdpijn krijgt of chagrijnig wordt tijdens een bijeenkomst?
  • Ken je het dat je tijdens het winkelen het idee hebt dat jouw goede gevoel ineens of langzaamaan omslaat?

Van jouw vrolijke stemming blijft maar weinig over. Mensen tappen dan onbewust energie van je af. Er zijn veel mensen, vooral gevoelige mensen die last hebben van energieën van andere personen. Dat uit zich vaak doordat er vermoeidheid optreedt, tijdens of nadat er contact geweest is met andere mensen. Ook worden er ineens sensaties van hoofdpijn en of andere pijnen ervaren, of je voelt je mat.

De ander voelt zich weer kwik en fit. Want die persoon heeft jouw energie overgenomen. Je kan het gevoel hebben wat vergelijkbaar is met het leeglopen van een ballon leegloopt.

Je kan je zelfs misselijk of ziek voelen. Ik weet nog goed dat een vriendinnetje aan mij vertelde : “Als ik jou zie lopen, dan word ik meteen vrolijk, vooral als ik mij daarvoor moe voelde. Het is net of jij dat gevoel dan overneemt, terwijl ik in huis ben en jij langs fietst. Ik word altijd zó blij dat ik je zie” ja, dat kan ik me nu heel goed voorstellen. Onbewust liftte ze op mijn energie.

Het kan ook zijn dat je de energie van die ander opgepikt.

De symptomen van het overnemen van de energie van een ander kunnen dezelfde zijn als hierboven beschreven.

Er zijn een aantal technieken en oefeningen om hier beter mee om te gaan.

Deze oefeningen zorgen ervoor dat je van bovengenoemde negatieve energie geen last meer hebt. In de workshop: “Bescherm jezelf”, gaan we samen oefeningen doen. Energieën afschermen is er een onderdeel van. Tijdens de workshop ontvang je een map waarin veel oefeningen staan. Daardoor kan je thuis en /of wanneer nodig deze technieken zelf uitvoeren. Een workshop wordt altijd aan een kleine groep van zes tot 8 personen gegeven.

Wil je dit liever leren in de beslotenheid van een privé les genieten, dan kunnen we dat overleggen, de kosten zijn dan wat hoger.