In augustus werk ik alleen online. MOM’s maken we via de mail

Terra Mater

Body Drum Release

De Body Drum Release is een lichaamsgerichte methode waarvan je de positieve effecten al tijdens de eerste sessie merkt en waarbij je zelf niets hoeft te doen, je mag met je kleding aan op een stoel zitten en ervaren wat er gebeurd.

Body Drum Release* is een methode waarbij er afwisselend ‘getrommeld’ wordt, terwijl jij je concentreert op een gedachte of emotie waarover we gesproken hebben. (Wat wil je kwijt en wat mag versterkt worden)

Het trommelen zijn zachte tikjes op voornamelijk je schouders, en je  hoofd. Een effect hiervan is dat je in een diepe ontspanning raakt. De beide hersenhelften worden intens (bilateraal)** gestimuleerd. Door Body Drum Release ontstaat een verruimd bewustzijn. Je komt beter in contact met je gevoel en je intuïtie, doordat je stress en emoties verwerkt. Je problemen kunnen opgelost worden en je maakt betere keuzes. Je creativiteit wordt geprikkeld.

*Release. Het woord Release heeft een aantal betekenissen: loslaten, bevrijden, vrijlaten en vrijgeven. Daarnaast betekent het ook ontspanner, afstand doen of ontheffen van iets.

**Bilateraal betekent tweezijdig of wederzijds bindend. Daarnaast is het een term uit de anatomie om aan te geven dat iets aanwezig is in twee lichaamsdelen.

Voor de behandeling van 45 minuten of 1 uur hebben we een kort gesprek over welk thema je wilt werken, zodat voor ons beiden helder is wat je doel is: Waar wil je inzicht in hebben of wat wil je kwijt, cq veranderen. Wil je liever alleen een diepe ontspanning ervaren dan is ook dát mogelijk.

Vervolgens ‘trommel’ ik in de sessie meerdere korte periodes op het lichaam, waarbij we tussen de periodes de voortgang bespreken.

Tijdens de behandeling ontstaat een diepe ontspanning, een krachtige verbinding tussen lichaam en geest en komt er een stroom van gedachten en beelden op gang die veel inzichten geeft.

Soms komen er ook emoties boven die meestal onmiddellijk worden verwerkt. De afwisseling van het werken op mentaal, emotioneel en fysiek niveau is de grote kracht van BDR.

Verwerking en stimulatie. Door het afwisselende trommelen gaan er heel veel zenuwprikkels over en weer tussen de beide hersenhelften, waardoor je bovengenoemde kan ervaren.

Na een tijdje trommelen kunnen nieuwe vaak krachtige besluiten en gevoelens van jou weer In getrommeld worden door jouw focus. Dit alles gaat steeds in overleg.
Wil je nog meer weten? lees dan even verder. Je kunt er ook voor kiezen om meteen een afspraak te maken via info@terra-mater.nl

Het effect van Body Drum Release is te vergelijken met de bilaterale activiteit van de REM-fase (Rapid Eye Movements) tijdens het dromen. Het meest opvallende verschijnsel van de REM-slaap is dat de ogen heel snel heen en weer bewegen. Dit hangt samen met de stimulatie van beide hersenhelften. De REM-slaap is voor iedereen nodig om de spanningen van het dagelijks leven te verwerken en een plekje te geven in de hersenen.

Als we te weinig slapen en dromen, worden we erg gespannen. BDR bootst de REM-fase na: de cliënt is net als tijdens het dromen bezig met het verwerken en integreren van psychisch materiaal, doordat beide hersenhelften bilateraal worden gestimuleerd.

Kortom: Stress wordt losgelaten

  • Je raakt bevrijd van negatieve gedachten en remmingen
  • Onderdrukte emoties, diepe behoeftes en nieuwe inzichten worden vrijgegeven
  • Het werkt ontspannend
  • Je krijgt meer zelfvertrouwen
  • Je ‘zakt meer in je lichaam’ waardoor jij je krachtiger voelt.
  • Je geest en lichaam worden via deze methode op krachtige wijze met elkaar verbonden.
  • Het werken op mentaal, emotioneel en fysiek niveau is de grote kracht van BDR

Alle methoden en technieken die in coaching, psychotherapie en counseling worden gebruikt kunnen met Body Drum Release worden gecombineerd en worden daardoor effectiever. Dat komt omdat zowel de mentale, emotionele als neuronale niveaus van de mens met elkaar worden verbonden en geïntegreerd. Met andere woorden: Sommige mensen zakken dermate diep in hun gevoel dat ze in contact komen met hun ziel en spirituele ervaringen krijgen.

Door Body Drum Release kan je van het oude weer door de poort naar dat wat je Wel wilt nadat je het Oude hebt losgelaten, enkel door te focussen terwijl ik ‘trommel’

Je Vind je eigen schat weer die verborgen leek.

Een deel van deze informatie kreeg ik van degene waar ik deze techniek heb geleerd, een deel is van mijzelf en een deel komt van de website van Body Drum Release.

Ervaringen van klanten - Massage

Heerlijk

Het is altijd fijn om bij Margreet te zijn. Vol liefde doet ze haar werk. Zo ga je ontspannender de deur weer uit. En maak je graag weer een nieuwe afspraak.

Rianne Volkerink

Massage en MOM

Twee keer was ik inmiddels bij Margreet Pielage voor een heerlijke massage. Zij gaf mij beide keren een MOM. Wat een invloed heeft dat! De eerste keer ging het over weerzin uit de buurt loslaten die ik ervoer tegen die “alternatieve Ria”. Natuurlijk zijn het enkel mijn gedachten die me plagen en in de weg zitten. Maar wat gaf de MOM een wereld aan verschil in hoe ik er nu in sta!! Dankjewel Margreet. Ook je behandeling en de MOM van gisteren werken weer fantastisch door. Licht en vreugde, steeds meer ervaar ik het. Zelfvertrouwen en geloof in al het mooie en goede in mijzelf. “losgekoppeld” van zoveel andermans oude pijnen die in mij hun werk voort hadden gezet.

Ria van der Veeken

Ervaringen van klanten - Atlas massage

Stoelmassage

Heerlijk, ik verheugde me weer om zo’n geweldige ontspannende massage te krijgen van Margreet. Het leuke is dat je de rust en ontspanning al merkt zodra je in haar schattige huisje komt. Een welgemeende welkom voelt zo goed, en dan de massage, ik kwam binnen met pijnlijke nek…schouders, ik ga weg in totale ontspanning weg pijnlijke nek..schouders zalig. De hele dag voel ik een heerlijke warmte op mijn schouders, wat een genot. Dank je wel lieve Margreet ik kom heel gauw terug!!!!!