Heb je mijn boek al? Bestel snel

Terra Mater

Inspiratieloosheid

Iemand zegt: “Ik lijd aan inspiratieloosheid. Normaal gesproken schilder en boetseer ik graag en veel, alleen.. het Wil nu niet en ik heb er, eerlijke gezegd He-Le-Maal geen zin in. Zou dit door de negativiteit van corona komen? Zouden er meer mensen zijn die hier ook last van hebben?”

Mijn antwoord: “Dat zou zomaar kunnen.. zit je echt in een negatieve spiraal, dan lijkt echt alles te mislukken. Kan je die negatieve gedachten uitgummen?
Jij Bent Niet die gedachten. En heb je even geen inspiratie??
Gewoon even niets doen..
Vanuit het ‘niets’ of vanuit ‘verveling’ ontstaat juist vaak inspiratie.

Probeer eens tegen jezelf te zeggen: ”
” Ik BEN Creatief. Ik BEN Inspiratie. Ik BEN Vertrouwen. IK BEN POSITIEF GESTEMD.”

Ik weet dat er nog wat komt en wacht.
“Ik heb geen negatieve gedachten Margreet, maar ik voel me overspoeld door de negatieve beperkingen.”

Ik voel me overspoeld door beperkingen..

Deze laat ik binnenkomen en voel het in mijn keel en in mijn hart. Door alles wat door onze regeringsleiders als Dringend Advies wordt gepropagandeerd, daar wil ook ik niet achterstaan omdat het- in Mijn beleving- mij en mijn medemensen stevig beperken in wat wij Zelf zouden willen, in onze Eigen keuzen te willen en mogen maken..(mondkapjes, 1,5 meter afstand, maar 2 personen over de vloer, 5 mensen in een winkel etc.)  Is dat dan van levensbelang?
Voor een aantal mensen waarschijnlijk wel.. Ik ga hier nu geen verhandeling geven over covid, over de mondkapjes en thuis blijven en de vaccinatie die er aan zit te komen en zo meer. Er is genoeg over te lezen met de voor en tegenstanders.

Deze blog geldt om te laten zien dát we ook anders kunnen denken, vooral voelen, om weer UIT een negatieve spiraal te komen, maar laat ik eerst verder gaan met ons gesprek, dan komen we vanzelf bij de mogelijkheden die ik bedoel.

Zij zegt verder: ”Wel grappig dat ik vanuit verveling de hobby’s oppak die ik als jonge vrouw deed zoals haken en breien. Ik voel een soort van verwachten naar iets nieuws in me. Ik wacht maar rustig af wat er op mijn pad komt.”

Mijn antwoord: “Dat is mooi omschreven, dat kan er ook voor zorgen dat je uit de negatieve cirkel stappen kunt.”

Wachten op iets nieuws en wat er op mijn pad komt.

Ik zeg verder nog: “Misschien wachten heel veel mensen wel op iets nieuws en iets anders, los van de beperkingen.

Persoonlijk voel ik me daar ook soms boos om/over en komt er een recalcitrant deel in mij naar boven.

Daar deal ik dan mee door het toe te laten, zoals jij je gevoel ook toe laat.. En wanneer het er mag zijn, wanneer we dat willen en durven voelen, dan kan het weer verdwijnen.

Ik BEN al benieuwd naar je volgende project “

“Ja Margreet nu begrijp je mij. Ik word soms ook een beetje boos en recalcitrant. Nu een positief bericht. Ik ben al weer aan mijn volgende haakprojectje bezig. Het stelt niets voor maar ik beleef er wel lol aan en daar gaat het om. Fijne zondag”

En hier zegt ze weer zoiets belangrijks: Het gaat om plezier.
Deze lieve vrouw weet dat ik de dingen positief bedoel, dat benoem ik ook in ons gesprek dat nog een stukje verder gaat en in deze blog hier stopt.

Wat ik schrijf bedoel ik positief ..  inderdaad, het gaat om het plezier.

Het gaat om plezier én de Kracht van woorden, denken en voelen.
We denken vaak in wat ons geleerd is, in wat we gelezen en/of gehoord hebben, van wat we mee hebben gekregen in onze opvoeding, door de normen uit het gezin en de omgeving waar we langere tijd geweest zijn, geleefd hebben.. daar zijn onze programmeringen ontstaan.

Ik wil me daar van bevrijden. Bevrijden van de beperkingen. De mooie en goede dingen blijven, omdat die uit een andere deel in ons zijn ontstaan. Ik wil vrij worden van de identificatie met die delen die vervormd zijn, niet vanuit het allerhoogste goed komen, niet vanuit mijn Hogere Zelf, maar uit mijn denken en aannames en zoals ik het eerder deed, dat noem ik een programma. Dat lukt me nog niet altijd, ik ben aan het leren me dat meer en meer Eigen te maken, om vanuit de liefde te reageren en te voelen.

Om terug te komen bij het begin van deze blog: Zij Is Niet die verveling. En Ik BEN niet de recalcitrante. Ik BEN Liefde en dat andere ervaar ik.. Er zijn diverse mogelijkheden en technieken omdat te elimineren, dat lees je ook in mijn boek, die je hiernaast  kan bestellen, mocht je er nieuwsgierig naar zijn.

Alles is energie en alles heeft een trilling, een frequentie en zaak is om onze eigen trilling hoog te houden. Negatief denken, in een dip zitten, gefrustreerd voelen, dat heeft een Lage frequentie. Positieve gedachten en gevoelens hebben een hoge trilling. En: wat je uitzendt, dat komt ook weer naar je toe. Hoe meer en vaker je positieve dingen voelt, hoe meer je daarvan terug krijgt, in de vorm van vriendelijkheid bijvoorbeeld, gewoon, omdat je dat zelf uitstraalt.
Vanochtend hoorde ik: “Alles wat hetzelfde is , plakt aan elkaar.”

Ik ga positieve dingen plakken, doe je mee?
En wat te doen met het negatieve? Je focus veranderen. Dat is stof voor een volgende blog.
Namasté, Margaretha

Ervaringen van klanten - Massage

Heerlijk

Het is altijd fijn om bij Margreet te zijn. Vol liefde doet ze haar werk. Zo ga je ontspannender de deur weer uit. En maak je graag weer een nieuwe afspraak.

Massage en MOM

Twee keer was ik inmiddels bij Margreet Pielage voor een heerlijke massage. Zij gaf mij beide keren een MOM. Wat een invloed heeft dat! De eerste keer ging het over weerzin uit de buurt loslaten die ik ervoer tegen die “alternatieve Ria”. Natuurlijk zijn het enkel mijn gedachten die me plagen en in de weg zitten. Maar wat gaf de MOM een wereld aan verschil in hoe ik er nu in sta!! Dankjewel Margreet. Ook je behandeling en de MOM van gisteren werken weer fantastisch door. Licht en vreugde, steeds meer ervaar ik het. Zelfvertrouwen en geloof in al het mooie en goede in mijzelf. “losgekoppeld” van zoveel andermans oude pijnen die in mij hun werk voort hadden gezet.

Ervaringen van klanten - Atlas massage

Stoelmassage

Heerlijk, ik verheugde me weer om zo’n geweldige ontspannende massage te krijgen van Margreet. Het leuke is dat je de rust en ontspanning al merkt zodra je in haar schattige huisje komt. Een welgemeende welkom voelt zo goed, en dan de massage, ik kwam binnen met pijnlijke nek…schouders, ik ga weg in totale ontspanning weg pijnlijke nek..schouders zalig. De hele dag voel ik een heerlijke warmte op mijn schouders, wat een genot. Dank je wel lieve Margreet ik kom heel gauw terug!!!!!