Visie

We leven ons leven. Als we geluk hebben zijn we uit liefde geboren. Als baby en peuter houden we van onszelf. Als we ouder worden “moeten” we aan allerlei eisen van onszelf en anderen voldoen.

Sommige mensen stoppen met van zichzelf te houden.

Helaas gebeurt het dat sommige mensen stoppen met van zichzelf te houden. Misschien omdat ze te vaak het deksel op de neus kregen. Alleen: van onszelf houden is wel het allerbelangrijkste. Van daaruit kunnen we ons leven makkelijker vorm geven. “ Ik hou van mij, van mij en van geen ander…” zingt Harrie Jekkes. Voor mij nog steeds een lied van waarheid.

Hij heeft gelijk: Ik hou van mij is de sleutel tot geluk. Als je van jezelf houdt kun je ook liefde delen met een ander. Als je van jezelf houdt kun je ook de liefde van een ander accepteren. Als je van jezelf houdt kun je ook de liefde van een ander ervaren. Als je van jezelf houdt kun je ook genieten van de liefde van een ander. Houden van jezelf betekent dus dat je daardoor van een ander kunt houden.

En dan…

We kennen bijna allemaal de angst dat het mooie, het goede, weer verdwijnt. Daarom is het zo belangrijk er van te genieten als het er is en dat is… Op het moment dat je het ervaart, ziet, voelt, het NU.

Omarm je imperfectie, omarm je angst, voor wat het ook is. Als je angst er mag zijn, als je die accepteert, dan wordt ze kleiner, dan maak je het neutraal en verdwijnt ze weer. We hebben plus punten en min punten. Dan is er ook neutraliteit, dan blijft het genieten aanwezig.

Zo hebben we allemaal ons eigen verhaal, onze eigen pijn, onze eigen tekortkomingen. Ons beeld van de werkelijkheid en jij kan een ander beeld van jouw werkelijkheid ervaren. Ons bewuste en onbewuste werken altijd samen. Ons onder bewustzijn heeft haar/zijn eigen verhaal.

Doelstelling

Mijn doel is: samen met jou, weer bij de essentie van je eigen verhaal komen. Ook als je niet bent groot gebracht met liefde. Samen zoeken we uit, welke techniek het beste bij je past. Er zijn ook een aantal workshops en trainingen waarin je met elkaar aan jezelf kan werken. Zodat je zonder angst kunt leven en het mooie en het goede kunt omarmen. Zodat je volop kunt genieten.

Zodat jij ook kan zeggen:

“Ik hou van mij, van mij en van geen ander.”

“En als ik van Mijzelf hou, ben ik in staat om van anderen te houden, van mijn lief, mijn familie, van allen die ik in mijn hart wil sluiten.”