MIR-Methode MOM

Wat is de MIR-Methode®?

De MIR-Methode is een unieke zelfhelingsmethode die Mireille Mettes heeft ontwikkeld in 2009. De naam ‘MIR’ staat voor Mentale en Intuïtieve Reset. ‘MIR’ betekent ‘Vrede’ in het Russisch. Ze wenst iedereen vrede in het hoofd, in het hart en in het leven.

Voor wie is de MIR-Methode® bedoeld?

De MIR-Methode is bedoeld voor mensen met emotionele en lichamelijke klachten die daar graag zelf wat aan willen doen. De MIR-Methode zorgt er namelijk voor dat het zelfhelende vermogen van je lichaam weer wordt geactiveerd. Het is eenvoudig uit te voeren in je eigen omgeving.

De MIR-Methode doen

Het uitvoeren van de MIR-Methode kost je niet meer dan 2 x 2 minuten per dag. Kijk naar de uitgebreide instructievideo voor de hele uitleg. Wat je daarbij nodig hebt, is doorzettingsvermogen om het minstens 4 weken vol te houden. Meld je op de website van de MIR-Methode aan voor de gratis tipmailtjes om je erbij te ondersteunen. Je ontvangt dan ook hoofdstuk 1 t/m 3 van het MIR-Methode Handboek. Onderaan deze bladzijde staan de 9 stappen.

We helpen je graag. Ik ben een van de MIR-Methode Begeleiders en sta samen met mijn collega’s voor je klaar om je verder te helpen bij het gebruik van de MIR-Methode. Wij zijn getraind in het nog effectiever en dieper laten doorwerken van de MIR-Methode in jouw specifieke geval.

Dat kan zijn vanwege een sterke lichamelijke reactie of om je te begeleiden in een proces dat je zwaar vindt, of gewoon omdat je het te lang vindt duren. Dan maken we een MOM, in de volgende alinea leg ik het kort uit. Tijdens een consult werk ik met spiertesten en zodoende wordt er gekeken of, en zo ja, waar blokkades liggen die de werking van de 9 stappen vertragen. Hierna werken we samen om deze blokkades weg te nemen. Er ontstaat een op maat gemaakte lijst met zinnen die je daarna zelf thuis kunt gaan aaien, waardoor je sneller door je proces kan gaan.

Niet geloven, gewoon doen.

Kinderen en dieren reageren sneller op de MIR-Methode. Mireille: “Het is niet nodig dat je hier in gelooft. De natuurwetten waarvan de MIR-Methode gebruik maakt, werken bij iedereen. In hoeverre je merkt dat het werkt, verschilt per persoon. Na 4 maanden kan je pas echt evalueren wat de MIR-Methode voor je gedaan heeft.

Masseren met de MIR-Methode

Je kan ook voor een MIR-Methode Massage kiezen. Vlak onder de huid bevinden zich veel zenuwuiteinden. Wanneer je weleens op een liefdevolle manier en of met aandacht met vingertoppen gestreeld bent, dan ken je vast wel dat bijzondere tintelende gevoel dat dan wel eens ontstaat, een soort van kriebelen. Op dat moment werden die zenuwuiteinden aangeraakt.

Uiteraard word je op een veilige manier gemasseerd.

Een masseur werkt met vlakke volle handen op de huid. De eerste keer geef ik de MIR-Methode massage voornamelijk op de rug zodat het veilig voelt. Een aantal mensen hebben thuis de stappen op de hand gedaan, maar vinden het prettiger en diepgaander wanneer de stappen in de massage gegeven worden.

Intensiever

Tot nu toe wordt bevestigd dat: Door het uitspreken van de zinnen tijdens de massage er een intense dieptewerking ontstaat en het gevoel en ervaring er is alsof de methode extra krachtig is. Het inmasseren van de zinnen blijkt van groot belang. Vooral ook als er een MIR-Methode Op Maat is gemaakt. Voel je welkom.

Gezond verstand gebruiken

De MIR-Methode is nooit ter vervanging van medische of psychiatrische hulp. Blijf daarom je gezond verstand gebruiken en houd contact met je arts of specialist. Blijf je medicijnen trouw gebruiken, zolang je arts of specialist dat nodig vindt.

De negen stappen

 1. Zuurgraad optimaliseren
 2. Detox alle toxische belasting
  1. Vader loskoppelen
  2. Moeder loskoppelen
 3. Meridianen zuiveren
 4. Alle tekorten aanvullen
 5. Hormoonstelsel in evenwicht brengen
 6. Basisbehoeften aanvullen
 7. Chakra’s en aura optimaliseren
 8. Missie verduidelijken

Deze stappen doe je 2x per dag, 4 weken lang. Bij (te verwachten) hevige reactie beginnen met alléén stap 5 en 7 gedurende 2 weken.

Meer informatie: Uitgebreide informatie is te vinden op de website www.mirmethode.nl

MOM- MIR-Methode® Op Maat

MIR-Methode Op Maat is een op maat gemaakte lijst met zinnen die je tijdens het consult en later thuis gaat aaien.

Je kiest voor een MOM wanneer je dieper wilt werken aan een bepaald thema.

Het kan zijn dat je blokkades tegenkomt die de werking van de 9 stappen vertragen. Ik kan als MIR-Methode begeleider en therapeut / trainer via spiertesten in detail uitzoeken waar de grootste obstakels zitten. Nadat we een afspraak hebben gemaakt bespreken we waar aan gewerkt mag worden, dit kan een lichamelijke klacht zijn, maar ook een klacht op emotioneel gebied, denk daarbij aan angsten en dergelijke.

Inzoomen en meteen behandelen.

Gedurende het consult is er een direct contact. Tijdens het consult werken we heel gericht met de veroorzaker van het probleem, zodat je sneller door blokkades kan gaan. Doordat er helderheid en herkenning ontstaat en we meteen samen werken, zal je huiswerk* soepel verlopen.

“De MIR-Methode werkt op alle lagen en alle ziekte beelden: mentaal, emotioneel en fysiek. (Bij angst, een chronische ziekte en/of probleem.)”

Een MIR-Methode Op Maat (MOM) wordt hier in de praktijk gemaakt.

Bovendien is het mogelijk om een MOM per Skype en telefoon te maken. Verdere ondersteuning kan per email, telefoon en een eventuele vervolg afspraak.

*Ik test uit hoeveel dagen je met deze MOM kan werken.