Sessie

Ik deel hier graag weer een stukje van een sessie.Nadat ik een MOM had verstuurd stelde ik aan een klant voor om een bepaalde vraag aan zichzelf te stellen.Hier was ze erg blij mee en was zeer verrast door de antwoorden/ inzichten die ze kreeg.

De antwoorden op de vragen kunnen zo diepgaande veranderingen in het werk stellen, dat is mede een mooie tool in de Sessies welke ik geven mag.

Een voorbeeld over mijzelf:Vandaag voelde ik veel verdriet, ik vroeg aan mijzelf: ‘Is dit mijn verdriet?’ Antwoord van binnen uit: ‘ Nee.’‘Is het wel verdriet?’ Antwoord: ‘Ja.’‘Wat voor verdriet is dit?’ Antwoord: ‘Collectief verdriet.’

Het is Corona virus tijd en veel mensen zijn daardoor aan huis gekluisterd.Er is veel angst en onzekerheid. Veel verdriet ook en dat pik ik op.

‘Hoe kan ik hier het beste mee om gaan?’ (dan laat ik de stille tijd er zijn en komt er vanzelf een antwoord.):‘Uithuilen wat aan de oppervlakte ligt.’‘ Hoe gaat het met de rest?’ Antwoord: ‘ Die verdwijnt’

Ik ben naar buiten gegaan, boodschappen doen, er was nog een restant over, dus even wat drinken.

Er bleef een stukje van dat gevoel zitten, daarom in de tuin aan het werk en terwijl ik bezig was wat grassen uit te trekken welden er innerlijke snikken – ik weet niet hoe ik het anders moet noemen- op. Ik gaf het de ruimte..Een tijdje later was alles weg.Dan hoef ik alleen nog Dankjewel te zeggen.Dankbaar dat ik mij zelf een Sessie geven kan.