van 0 tot 10

Van 0 tot 10. Nee hoor, jij hoeft geen getal in  te vullen of te bedenken, dat gebeurt wel in coachland, hier gaat het over iets anders. Ik wil je mee nemen in een bijzondere ervaring.

Terwijl in aan het koken ben wil ik iets uit de koelkast halen. Mijn oren horen een vreemd geluid. Komt dat van de koelkast? Stroomt er nu water? Nogmaals luister ik. Vreemd, ik hoor ook druppels water zonder dat het regent. Als ik de groenten pak inspecteer ik meteen de hele inhoud inclusief wanden van  dit koel apparaat.

Niets te zien.

Het geluid verandert, zachtjes doe ik de buitendeur open en hoppa, een hele zwerm vogels verdwijnt vliegensvlug in de bomen en struiken van de buren. Ik glimlach verrast en blij. Ah, dus daar komen de druppen op de tegels vandaan en het geluid was van de vleugels en snavels. De vogels hebben bij ons op dat stukje plat-dak  een perfect groot bad om te drinken en hun lijfjes te wassen.

Ben ik later buiten dan word ik beloond met weer een prachtig zicht van het Vogelvolk dat met elkaar een vliegdemonstratie geeft.

Een paar dagen genieten  en verwonderen mijn oren zich over een bijzonder feit. Oorverdovend luidkeels gekwetter, waar hebben ze het over, het gaat maar door, er lijkt geen eind aan te komen en dan     .

Ineens is het muis-stil.

Verwondering bij mij.

Nooit eerder ervaren.

Nooit eerder gehoord.

Het Vogelvolk zet wederom een kakofonie van geluid in werking.

Nogmaals is het ineens Stil. Zoveel vogels

Vol geluid

Onhoorbaar commando Stil

Zit er een patroon in? Ik wil tellen, van 1 tot 10. Het lukt me niet omdat ik het vergeet, omdat er te veel te zien en te horen en te ervaren is.

Verwondering blijft. En de getallen van 0 tot 10? Die kan je wel eens komen ervaren in een sessie of lezen in mijn boek. Ik blijf me verwonderen en verrassen, want deze kleine grote dingen geven mijn leven ook kleur. Dankbaar ben ik dat ik het zien en ervaren kan. Door alles heen geeft de natuur mij kracht. Hoe is dat voor jou?