Vermoeidheid ?

Hoe is het met je? Ik ben een beetje moe. Moe. Wat zit er onder je vermoeidheid? Het is een poosje stil. Verdriet.  Is dat van kort geleden? Nee, het suddert al een tijdje. Kan je er uiting aan geven? Het lijkt wel of het er niet uit komt.

Is vermoeidheid dan makkelijker om aan toe te geven? Makkelijker dan je verdriet te voelen of te tonen? De sessie gaat door..vanavond wil ik het hier, in deze blog een beetje uitdiepen.

Wat herkenbaar. Herkenbaar voor jou? Wel voor mij. Ze kan wel gewoon reageren en haar ding doen en bijna altijd zit er iets onder de oppervlakte. Eerst vroeger en nu de laatste paar jaar helaas ook weer.

Hoe ga je daarmee om. Praten en voelen en voelen en praten en huilen en zich af en toe blha voelen of heel stil of geen zin hebben om op bezoek te gaan en wachten op een teken, een teken van leven. Niet wetend hoe of wat goed is om te doen, wel of geen actie ondernemen en wat wel en wat niet? Met dit dilemma voert Ze steeds een strijd.

Wat is wijsheid.

Een deel van wijsheid is, ons Ego thuis te laten en naar onze buik gaan om te voelen. Ja, dat is in deze best wel Lastig zoals men dat noemt. Is dit gevoel van mij of van een ander? Is het mijn eigen emotie of heb ik die opgepakt van iemand anders (dat gebeurt vaak) Waar voel ik die precies, op welke manier. Wat heeft de emotie nodig? Even lekker mopperen, schreeuwen, hard lopen. huilen, lachen, een aai over de bol .. Kan of wil je het op een creatieve manier uiten zoals schilderen, muziek maken .. Is het belangrijk of veiliger om er iemand bij te halen?

Vraag jezelf eens af: ben ik aan het vluchten, verstop ik me, bevries ik? Heb ik behoefte aan seks? Of ben ik geen deel meer van de kudde?

Duidelijk? Welk plan van aanpak hoort daar dan bij? Neem de tijd, neem jouw tijd om in te voelen van wat goed bij Jou past om te doen. De emotie, dit verdriet wil zo heel graag erkent worden. Als ze erkent wordt, herkend wordt, (wanneer je zoiets al eerder ervaren hebt) dan wordt de emotie geaccepteerd. Na de acceptatie en het doorvoelen en uiten ervan kom je in een andere staat van zijn, in een ander gevoel en ervaar je waarschijnlijk dat er een pak van je schouders is en voel jij je hoogst waarschijnlijk een andere vermoeidheid, want werken aan en met emoties, dat kost energie want je lijf ervaart dit als hard werken.

Heb je nog vragen? Dan hoor ik dat graag via het formulier op deze pagina.

De MIR-Methode of andere methodes kunnen  je hierbij van nut zijn en vergeet een lichaamsmassage niet. Masseren is een weldaad voor lichaam en geest. Hiervoor kan je ook bij mij in mijn praktijk terecht.

Nieuwsgierig naar andere verhalen? Overweeg dan eens om mijn boek aan te schaffen.